Fout

Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 5 olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- peper
- 250 gram kabeljauwfilet
- 400 gram sperziebonen
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olijfolie, de tomatenpuree en wat peper.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
- Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
- Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vis.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 506 kcal |
Koolhydraten | 58,2 gr |
Vetten | 10 gr |
Vezels | 12,1 gr |
Eiwitten | 39,9 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,1 gr |
Meerv. onv. vet | 1,9 gr |
Cholesterol | 46,8 mg |
Suikers | 6,2 gr |
Zout | 0,73 gr |
Calcium | 245,1 mg |
Magnesium | 155,9 mg |
Fosfor | 673,1 mg |
Kalium | 2083,6 mg |
Ijzer | 4,5 mg |
Jodium | 324,7 µg |
Koper | 0,45 mg |
Zink | 2,3 mg |
Seleen | 29,5 µg |
Vitamine A | 80,3 µg |
Vitamine B1 | 0,41 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 6,6 mg |
Vitamine B6 | 0,779 mg |
Foliumzuur | 177,1 µg |
Vitamine B12 | 2,73 µg |
Vitamine C | 33,3 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 1,4 mg |
Vitamine K1 | 48,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.