Terug

Italiaanse vis uit de oven

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram aardappelen
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • peper
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 70 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
  4. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  5. Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olijfolie, de tomatenpuree en wat peper.
  6. Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
  7. Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
  8. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vis.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 506 kcal
Koolhydraten 58,2 gr
Vetten 10 gr
Vezels 12,1 gr
Eiwitten 39,9 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,1 gr
Meerv. onv. vet 1,9 gr
Cholesterol 46,8 mg
Suikers 6,2 gr
Zout 0,73 gr
Calcium 245,1 mg
Magnesium 155,9 mg
Fosfor 673,1 mg
Kalium 2083,6 mg
Ijzer 4,5 mg
Jodium 324,7 µg
Koper 0,45 mg
Zink 2,3 mg
Seleen 29,5 µg
Vitamine A 80,3 µg
Vitamine B1 0,41 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 6,6 mg
Vitamine B6 0,779 mg
Foliumzuur 177,1 µg
Vitamine B12 2,73 µg
Vitamine C 33,3 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 1,4 mg
Vitamine K1 48,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu