Fout
Ingrediënten
2 personen
- 4 schijven verse ananas
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- mespunt gemalen kruidnagel
- mespunt kaneel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 57 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Leg de schijven ananas naast elkaar op een platte ovenvaste schaal.
- Vermeng de basterdsuiker met de kruidnagel en de kaneel. Verdeel dit over de ananas.
- Plaats de ananas onder de grill tot de suiker gaat bubbelen.
- Serveer de ananas heet.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 143 kcal |
| Koolhydraten | 32,3 gr |
| Vetten | 0,3 gr |
| Vezels | 3,5 gr |
| Eiwitten | 1,1 gr |
| Verzadigd vet | |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | |
| Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 30,7 gr |
| Zout | |
| Calcium | 39,5 mg |
| Magnesium | 30,8 mg |
| Fosfor | 17,1 mg |
| Kalium | 242,8 mg |
| Ijzer | 0,8 mg |
| Jodium | |
| Koper | 0,21 mg |
| Zink | 0,42 mg |
| Seleen | 0,2 µg |
| Vitamine A | 8,1 µg |
| Vitamine B1 | 0,17 mg |
| Vitamine B2 | 0,04 mg |
| Vitamine B3 | 0,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,172 mg |
| Foliumzuur | |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 86,7 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 0,2 mg |
| Vitamine K1 | 1,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.