Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 750 gram andijvie
- 2 sjalotjes
- peper
- oregano
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 2 rundertartaartjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 163 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
- Bak de sjalotjes met peper en oregano in de margarine zacht.
- Laat in een andere pan de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
- Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
- Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
- Bestrooi de tartaar met peper.
- Neem de sjalotjes uit de pan en bak de tartaartjes in de achtergebleven margarine in ca. 6 minuten bruin. Schep de sjalotjes erop.
- Serveer de andijvie met de tartaar en de aardappelen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 503 kcal |
Koolhydraten | 46,7 gr |
Vetten | 20,8 gr |
Vezels | 8 gr |
Eiwitten | 28,7 gr |
Verzadigd vet | 4,5 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,3 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 43,2 mg |
Suikers | 4,6 gr |
Zout | 0,27 gr |
Calcium | 172,4 mg |
Magnesium | 87,1 mg |
Fosfor | 355,5 mg |
Kalium | 1546,7 mg |
Ijzer | 5,3 mg |
Jodium | 21,4 µg |
Koper | 0,44 mg |
Zink | 6,13 mg |
Seleen | 8,2 µg |
Vitamine A | 466,7 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,3 mg |
Vitamine B3 | 7,8 mg |
Vitamine B6 | 0,926 mg |
Foliumzuur | 139,6 µg |
Vitamine B12 | 1,97 µg |
Vitamine C | 37,8 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 5,1 mg |
Vitamine K1 | 684,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.