Terug

Andijvie op z'n Italiaans

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 750 gram andijvie
  • 2 sjalotjes
  • peper
  • oregano
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 rundertartaartjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 163 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  4. Bak de sjalotjes met peper en oregano in de margarine zacht.
  5. Laat in een andere pan de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
  6. Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
  9. Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
  10. Bestrooi de tartaar met peper.
  11. Neem de sjalotjes uit de pan en bak de tartaartjes in de achtergebleven margarine in ca. 6 minuten bruin. Schep de sjalotjes erop.
  12. Serveer de andijvie met de tartaar en de aardappelen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 503 kcal
Koolhydraten 46,7 gr
Vetten 20,8 gr
Vezels 8 gr
Eiwitten 28,7 gr
Verzadigd vet 4,5 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 9,3 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 43,2 mg
Suikers 4,6 gr
Zout 0,27 gr
Calcium 172,4 mg
Magnesium 87,1 mg
Fosfor 355,5 mg
Kalium 1546,7 mg
Ijzer 5,3 mg
Jodium 21,4 µg
Koper 0,44 mg
Zink 6,13 mg
Seleen 8,2 µg
Vitamine A 466,7 µg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine B3 7,8 mg
Vitamine B6 0,926 mg
Foliumzuur 139,6 µg
Vitamine B12 1,97 µg
Vitamine C 37,8 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 5,1 mg
Vitamine K1 684,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu