Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram quinoa
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 1 kleine Spaanse peper
- 3 bosuitjes
- 1 kg verse tuinbonen of 350 gram diepvries tuinbonen
- gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 49 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350 ml water in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Dop de verse tuinbonen.
- Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in 5-8 minuten gaar.
- Smoor de bosuitjes met wat paprikapoeder zacht in 1 eetlepel margarine en schep de quinoa erdoor.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Laat de tuinbonen uitlekken.
- Verwarm de rest van de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje. Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg de tuinbonen en wat water toe en warm de tuinbonen nog even op.
- Serveer de quinoa en parten ei bij de tuinbonen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 656 kcal |
Koolhydraten | 64,3 gr |
Vetten | 23,1 gr |
Vezels | 20,4 gr |
Eiwitten | 37,6 gr |
Verzadigd vet | 4,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8 gr |
Meerv. onv. vet | 7,7 gr |
Cholesterol | 371,2 mg |
Suikers | 9,3 gr |
Zout | 0,46 gr |
Calcium | 200 mg |
Magnesium | 239,5 mg |
Fosfor | 805,4 mg |
Kalium | 1556,2 mg |
Ijzer | 8,7 mg |
Jodium | 47,9 µg |
Koper | 1,13 mg |
Zink | 6,01 mg |
Seleen | 29,2 µg |
Vitamine A | 331,5 µg |
Vitamine B1 | 0,75 mg |
Vitamine B2 | 1,01 mg |
Vitamine B3 | 3,5 mg |
Vitamine B6 | 0,702 mg |
Foliumzuur | 367,8 µg |
Vitamine B12 | 1,54 µg |
Vitamine C | 49,6 mg |
Vitamine D | 2,6 µg |
Vitamine E | 9,9 mg |
Vitamine K1 | 138,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.