Terug

Pittige tuinboontjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram quinoa
  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 kg verse tuinbonen of 350 gram diepvries tuinbonen
  • gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 49 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350 ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Dop de verse tuinbonen.
  6. Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in 5-8 minuten gaar.
  7. Smoor de bosuitjes met wat paprikapoeder zacht in 1 eetlepel margarine en schep de quinoa erdoor.
  8. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  9. Laat de tuinbonen uitlekken.
  10. Verwarm de rest van de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje. Bak de tomatenpuree even mee.
  11. Voeg de tuinbonen en wat water toe en warm de tuinbonen nog even op.
  12. Serveer de quinoa en parten ei bij de tuinbonen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 656 kcal
Koolhydraten 64,3 gr
Vetten 23,1 gr
Vezels 20,4 gr
Eiwitten 37,6 gr
Verzadigd vet 4,6 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8 gr
Meerv. onv. vet 7,7 gr
Cholesterol 371,2 mg
Suikers 9,3 gr
Zout 0,46 gr
Calcium 200 mg
Magnesium 239,5 mg
Fosfor 805,4 mg
Kalium 1556,2 mg
Ijzer 8,7 mg
Jodium 47,9 µg
Koper 1,13 mg
Zink 6,01 mg
Seleen 29,2 µg
Vitamine A 331,5 µg
Vitamine B1 0,75 mg
Vitamine B2 1,01 mg
Vitamine B3 3,5 mg
Vitamine B6 0,702 mg
Foliumzuur 367,8 µg
Vitamine B12 1,54 µg
Vitamine C 49,6 mg
Vitamine D 2,6 µg
Vitamine E 9,9 mg
Vitamine K1 138,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu