Terug

Vis met pikante saus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 (oude) bruine boterham zonder korst
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren noedels
  • 500 gram broccoli
  • 2 stukken stevige visfilet (bijv. tilapia, meerval)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 63 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Week het brood in de tomatenblokjes.
  2. Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
  3. Maal de amandelen heel fijn.
  4. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
  5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  7. Kook de broccoli in 5 minuten gaar. 
  8. Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
  9. Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron.
  10. Geef de saus, de broccoli en de noedels bij de vis.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 596 kcal
Koolhydraten 61,8 gr
Vetten 18,1 gr
Vezels 13,1 gr
Eiwitten 40,1 gr
Verzadigd vet 2,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 7,4 gr
Meerv. onv. vet 6,9 gr
Cholesterol 47,3 mg
Suikers 8,2 gr
Zout 0,34 gr
Calcium 160,4 mg
Magnesium 203,8 mg
Fosfor 788,8 mg
Kalium 1929,1 mg
Ijzer 5,6 mg
Jodium 19,1 µg
Koper 0,67 mg
Zink 4,51 mg
Seleen 32 µg
Vitamine A 256,3 µg
Vitamine B1 0,59 mg
Vitamine B2 0,41 mg
Vitamine B3 11,1 mg
Vitamine B6 0,825 mg
Foliumzuur 220,4 µg
Vitamine B12 1,1 µg
Vitamine C 126,3 mg
Vitamine D 25,1 µg
Vitamine E 13,2 mg
Vitamine K1 317,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu