Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 (oude) bruine boterham zonder korst
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 3 gedroogde chilipepertjes
- 1 eetlepel amandelen
- 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 1 teentje knoflook
- 150 gram volkoren noedels
- 500 gram broccoli
- 2 stukken stevige visfilet (bijv. tilapia, meerval)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 63 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Week het brood in de tomatenblokjes.
- Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
- Maal de amandelen heel fijn.
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten gaar.
- Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron.
- Geef de saus, de broccoli en de noedels bij de vis.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 596 kcal |
Koolhydraten | 61,8 gr |
Vetten | 18,1 gr |
Vezels | 13,1 gr |
Eiwitten | 40,1 gr |
Verzadigd vet | 2,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,4 gr |
Meerv. onv. vet | 6,9 gr |
Cholesterol | 47,3 mg |
Suikers | 8,2 gr |
Zout | 0,34 gr |
Calcium | 160,4 mg |
Magnesium | 203,8 mg |
Fosfor | 788,8 mg |
Kalium | 1929,1 mg |
Ijzer | 5,6 mg |
Jodium | 19,1 µg |
Koper | 0,67 mg |
Zink | 4,51 mg |
Seleen | 32 µg |
Vitamine A | 256,3 µg |
Vitamine B1 | 0,59 mg |
Vitamine B2 | 0,41 mg |
Vitamine B3 | 11,1 mg |
Vitamine B6 | 0,825 mg |
Foliumzuur | 220,4 µg |
Vitamine B12 | 1,1 µg |
Vitamine C | 126,3 mg |
Vitamine D | 25,1 µg |
Vitamine E | 13,2 mg |
Vitamine K1 | 317,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.