Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gemberwortel
- 0.5 kleine groene peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel rode currypasta
- 60 gram rode linzen
- citroensap
- 4 takjes koriander
- 4 takjes koriander
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn.
- Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie.
- Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren.
- Voeg de gewassen linzen en 300 ml water toe.
- Laat de soep ca. 10 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
- Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 121 kcal |
Koolhydraten | 8,8 gr |
Vetten | 7,4 gr |
Vezels | 2,5 gr |
Eiwitten | 3,5 gr |
Verzadigd vet | 1,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2,2 gr |
Cholesterol | 0,5 mg |
Suikers | 1,4 gr |
Zout | 0,12 gr |
Calcium | 23,9 mg |
Magnesium | 18,2 mg |
Fosfor | 64,5 mg |
Kalium | 218,9 mg |
Ijzer | 1,3 mg |
Jodium | 0,6 µg |
Koper | 0,15 mg |
Zink | 0,63 mg |
Seleen | 3,7 µg |
Vitamine A | 15,7 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,089 mg |
Foliumzuur | 17,5 µg |
Vitamine B12 | 0,01 µg |
Vitamine C | 14,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2 mg |
Vitamine K1 | 25,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.