Terug

Rode linzensoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gemberwortel
  • 0.5 kleine groene peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 60 gram rode linzen
  • citroensap
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes koriander

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 70 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn.
  4. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie.
  5. Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren.
  6. Voeg de gewassen linzen en 300 ml water toe.
  7. Laat de soep ca. 10 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 121 kcal
Koolhydraten 8,8 gr
Vetten 7,4 gr
Vezels 2,5 gr
Eiwitten 3,5 gr
Verzadigd vet 1,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,3 gr
Meerv. onv. vet 2,2 gr
Cholesterol 0,5 mg
Suikers 1,4 gr
Zout 0,12 gr
Calcium 23,9 mg
Magnesium 18,2 mg
Fosfor 64,5 mg
Kalium 218,9 mg
Ijzer 1,3 mg
Jodium 0,6 µg
Koper 0,15 mg
Zink 0,63 mg
Seleen 3,7 µg
Vitamine A 15,7 µg
Vitamine B1 0,09 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,089 mg
Foliumzuur 17,5 µg
Vitamine B12 0,01 µg
Vitamine C 14,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 2 mg
Vitamine K1 25,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu