Terug

Gekookte mosselen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram broccoli
  • 1.5 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • mespunt tijm
  • 1 klein volkoren stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 74 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  2. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
  3. Pers het halve teentje knoflook boven 1 eetlepel olie uit.
  4. Maak een dressing van de olie met azijn en wat peper. 
  5. Laat de broccoli uitlekken. Schep de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  6. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  9. Voeg 100 ml water toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
  10. Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  11. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
  12. Serveer de mosselen met de broccolisalade en stokbrood.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 547 kcal
Koolhydraten 52,2 gr
Vetten 16,7 gr
Vezels 13,2 gr
Eiwitten 40,2 gr
Verzadigd vet 3,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 9 gr
Meerv. onv. vet 3,3 gr
Cholesterol 58,6 mg
Suikers 2,9 gr
Zout 2,22 gr
Calcium 203,5 mg
Magnesium 186,4 mg
Fosfor 688,5 mg
Kalium 1400,6 mg
Ijzer 9,2 mg
Jodium 211 µg
Koper 0,58 mg
Zink 5,44 mg
Seleen 64,1 µg
Vitamine A 267,2 µg
Vitamine B1 0,22 mg
Vitamine B2 0,51 mg
Vitamine B3 4,6 mg
Vitamine B6 0,389 mg
Foliumzuur 224,4 µg
Vitamine B12 22,99 µg
Vitamine C 77,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 8,3 mg
Vitamine K1 327,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu