Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 tomaten
- 1 bolletje gember
- 4 takjes koriander
- 4 takjes koriander
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 tonijnsteaks
- olie
- 500 gram broccoli
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 92 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Snijd de gember fijn.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Meng de tomatenstukjes met de gember, de koriander, het citroensap en wat peper. Laat dit ten minste 15 minuten intrekken.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Warm de grill voor.
- Dep de tonijn droog en bestrijk de vis aan beide zijden met wat olie.
- Leg de vis op een schaal en grill de vis in ca. 6 minuten aan beide zijden bruin.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 4 minuten gaar.
- Geef de salsa, de rijst en de broccoli bij de vis.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 518 kcal |
Koolhydraten | 61,4 gr |
Vetten | 8,6 gr |
Vezels | 9 gr |
Eiwitten | 44 gr |
Verzadigd vet | 1,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,7 gr |
Meerv. onv. vet | 3,3 gr |
Cholesterol | 47 mg |
Suikers | 4,6 gr |
Zout | 0,17 gr |
Calcium | 92,5 mg |
Magnesium | 205,2 mg |
Fosfor | 772,4 mg |
Kalium | 1713,4 mg |
Ijzer | 4,5 mg |
Jodium | 9,1 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 2,49 mg |
Seleen | 115,6 µg |
Vitamine A | 176,8 µg |
Vitamine B1 | 0,51 mg |
Vitamine B2 | 0,32 mg |
Vitamine B3 | 16,4 mg |
Vitamine B6 | 0,706 mg |
Foliumzuur | 196,2 µg |
Vitamine B12 | 2,35 µg |
Vitamine C | 92,4 mg |
Vitamine D | 3,2 µg |
Vitamine E | 8 mg |
Vitamine K1 | 329 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.