Terug

Tonijnsteak met gembersalsa

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 tomaten
  • 1 bolletje gember
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 tonijnsteaks
  • olie
  • 500 gram broccoli

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 92 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Snijd de gember fijn.
  3. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  4. Meng de tomatenstukjes met de gember, de koriander, het citroensap en wat peper. Laat dit ten minste 15 minuten intrekken.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Warm de grill voor.
  7. Dep de tonijn droog en bestrijk de vis aan beide zijden met wat olie.
  8. Leg de vis op een schaal en grill de vis in ca. 6 minuten aan beide zijden bruin.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 4 minuten gaar.
  10. Geef de salsa, de rijst en de broccoli bij de vis.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 518 kcal
Koolhydraten 61,4 gr
Vetten 8,6 gr
Vezels 9 gr
Eiwitten 44 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,7 gr
Meerv. onv. vet 3,3 gr
Cholesterol 47 mg
Suikers 4,6 gr
Zout 0,17 gr
Calcium 92,5 mg
Magnesium 205,2 mg
Fosfor 772,4 mg
Kalium 1713,4 mg
Ijzer 4,5 mg
Jodium 9,1 µg
Koper 0,37 mg
Zink 2,49 mg
Seleen 115,6 µg
Vitamine A 176,8 µg
Vitamine B1 0,51 mg
Vitamine B2 0,32 mg
Vitamine B3 16,4 mg
Vitamine B6 0,706 mg
Foliumzuur 196,2 µg
Vitamine B12 2,35 µg
Vitamine C 92,4 mg
Vitamine D 3,2 µg
Vitamine E 8 mg
Vitamine K1 329 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu