Terug

Vissoep met rouille

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 rode peper
  • 0.5 kleine rode paprika
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
  • 0.5 bruin stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 40 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  2. Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Pel de knoflook.
  4. Verwijder van de peper de pitjes.
  5. Snijd het stuk paprika in stukjes.
  6. Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
  7. Maak de rest van de groente schoon.
  8. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  9. Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
  10. Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
  11. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
  12. Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
  13. Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 498 kcal
Koolhydraten 46,4 gr
Vetten 13,5 gr
Vezels 11,1 gr
Eiwitten 42,3 gr
Verzadigd vet 2,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 7,9 gr
Meerv. onv. vet 2,4 gr
Cholesterol 114,4 mg
Suikers 10,2 gr
Zout 1,01 gr
Calcium 147,9 mg
Magnesium 108,2 mg
Fosfor 479,3 mg
Kalium 1441,6 mg
Ijzer 4,2 mg
Jodium 447,2 µg
Koper 0,29 mg
Zink 2,92 mg
Seleen 74,8 µg
Vitamine A 540,7 µg
Vitamine B1 0,39 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 9,5 mg
Vitamine B6 0,665 mg
Foliumzuur 162,8 µg
Vitamine B12 2,5 µg
Vitamine C 86,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 5,5 mg
Vitamine K1 187,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu