Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 (oude) volkoren boterham
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 0.5 rode peper
- 0.5 kleine rode paprika
- chilipoeder
- 1 ui
- 100 gram wortelen
- 200 gram broccoli
- 100 gram doperwten (diepvries of vers)
- 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
- 0.5 bruin stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 40 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
- Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
- Pel de knoflook.
- Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd het stuk paprika in stukjes.
- Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
- Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
- Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
- Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 498 kcal |
Koolhydraten | 46,4 gr |
Vetten | 13,5 gr |
Vezels | 11,1 gr |
Eiwitten | 42,3 gr |
Verzadigd vet | 2,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7,9 gr |
Meerv. onv. vet | 2,4 gr |
Cholesterol | 114,4 mg |
Suikers | 10,2 gr |
Zout | 1,01 gr |
Calcium | 147,9 mg |
Magnesium | 108,2 mg |
Fosfor | 479,3 mg |
Kalium | 1441,6 mg |
Ijzer | 4,2 mg |
Jodium | 447,2 µg |
Koper | 0,29 mg |
Zink | 2,92 mg |
Seleen | 74,8 µg |
Vitamine A | 540,7 µg |
Vitamine B1 | 0,39 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 9,5 mg |
Vitamine B6 | 0,665 mg |
Foliumzuur | 162,8 µg |
Vitamine B12 | 2,5 µg |
Vitamine C | 86,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 5,5 mg |
Vitamine K1 | 187,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.