Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel blanke hazelnoten
- 0.5 perssinaasappel
- 0.5 mango
- 200 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 50 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan licht.
- Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit.
- Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verdeel de helft van de puree over 2 coupes en schenk de yoghurt erop.
- Dek het af met de rest van de mangopuree. Strooi de gehakte hazelnoten erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 172 kcal |
Koolhydraten | 16,2 gr |
Vetten | 8,1 gr |
Vezels | 2,4 gr |
Eiwitten | 6,4 gr |
Verzadigd vet | 1,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5 gr |
Meerv. onv. vet | 1 gr |
Cholesterol | 4 mg |
Suikers | 15,8 gr |
Zout | 0,13 gr |
Calcium | 168,8 mg |
Magnesium | 37,5 mg |
Fosfor | 132,6 mg |
Kalium | 345,1 mg |
Ijzer | 0,6 mg |
Jodium | 15,9 µg |
Koper | 0,25 mg |
Zink | 0,75 mg |
Seleen | 2,6 µg |
Vitamine A | 35,7 µg |
Vitamine B1 | 0,1 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,103 mg |
Foliumzuur | 36,6 µg |
Vitamine B12 | 0,39 µg |
Vitamine C | 27,4 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,4 mg |
Vitamine K1 | 2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.