Terug

Yoghurt met mango

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 eetlepel blanke hazelnoten
  • 0.5 perssinaasappel
  • 0.5 mango
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 50 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan licht.
  2. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
  3. Pers de halve sinaasappel uit.
  4. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit.
  5. Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Verdeel de helft van de puree over 2 coupes en schenk de yoghurt erop.
  7. Dek het af met de rest van de mangopuree. Strooi de gehakte hazelnoten erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 172 kcal
Koolhydraten 16,2 gr
Vetten 8,1 gr
Vezels 2,4 gr
Eiwitten 6,4 gr
Verzadigd vet 1,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5 gr
Meerv. onv. vet 1 gr
Cholesterol 4 mg
Suikers 15,8 gr
Zout 0,13 gr
Calcium 168,8 mg
Magnesium 37,5 mg
Fosfor 132,6 mg
Kalium 345,1 mg
Ijzer 0,6 mg
Jodium 15,9 µg
Koper 0,25 mg
Zink 0,75 mg
Seleen 2,6 µg
Vitamine A 35,7 µg
Vitamine B1 0,1 mg
Vitamine B2 0,24 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,103 mg
Foliumzuur 36,6 µg
Vitamine B12 0,39 µg
Vitamine C 27,4 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,4 mg
Vitamine K1 2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu