Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete aardappel
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 2 eetlepels olie
- 0.25 bouillontablet met minder zout
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- stukje prei
- 5 takjes koriander
- 5 takjes koriander
- 50 gram verse geitenkaas
- 2 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 104 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Was de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Fruit de geraspte gember mee.
- Voeg de pompoen, de blokjes aardappel, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
- Spoel de kidneybonen in een zeef af.
- Maak het stukje prei schoon en snijd het in ringen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng weer aan de kook met de kidneybonen en de prei.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Maak de soep op smaak met peper en de koriander.
- Verkruimel aan tafel de geitenkaas over de soep en geef er brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 530 kcal |
Koolhydraten | 63 gr |
Vetten | 17,2 gr |
Vezels | 19,8 gr |
Eiwitten | 21,2 gr |
Verzadigd vet | 5,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,4 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 12,9 mg |
Suikers | 20,7 gr |
Zout | 1,18 gr |
Calcium | 216,7 mg |
Magnesium | 148 mg |
Fosfor | 414,2 mg |
Kalium | 1283,7 mg |
Ijzer | 4,8 mg |
Jodium | 25,4 µg |
Koper | 0,73 mg |
Zink | 2,98 mg |
Seleen | 6,9 µg |
Vitamine A | 789,9 µg |
Vitamine B1 | 0,62 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg |
Vitamine B3 | 2 mg |
Vitamine B6 | 0,294 mg |
Foliumzuur | 118,6 µg |
Vitamine B12 | 0,07 µg |
Vitamine C | 44,3 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 6,8 mg |
Vitamine K1 | 44,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.