Fout

Ingrediënten
2 personen
- 400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 150 gram rundergehakt
- peper, nootmuskaat
- 150 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 123 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak het rundergehakt met peper in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de ui mee glazig.
- Bak de champignons kort mee.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, nootmuskaat en wat peper een puree.
- Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een goudgeel korstje op komen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 549 kcal |
Koolhydraten | 60,9 gr |
Vetten | 17,5 gr |
Vezels | 13,6 gr |
Eiwitten | 30,6 gr |
Verzadigd vet | 7,2 gr |
Trans vet | 0,4 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,3 gr |
Meerv. onv. vet | 1,8 gr |
Cholesterol | 44,3 mg |
Suikers | 7,3 gr |
Zout | 0,37 gr |
Calcium | 601,2 mg |
Magnesium | 114,8 mg |
Fosfor | 474,6 mg |
Kalium | 2064,1 mg |
Ijzer | 5,9 mg |
Jodium | 25,2 µg |
Koper | 0,63 mg |
Zink | 5,25 mg |
Seleen | 15,1 µg |
Vitamine A | 375,1 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,51 mg |
Vitamine B3 | 9,4 mg |
Vitamine B6 | 1,057 mg |
Foliumzuur | 268,9 µg |
Vitamine B12 | 1,76 µg |
Vitamine C | 86,3 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 6,2 mg |
Vitamine K1 | 1634,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.