Terug

Lasagne met makreel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
  • 6 bladen voorgekookte volkoren lasagne
  • 150 gram gestoomde makreel
  • 200 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • peper, nootmuskaat
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 395 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.
  2. Fruit de prei in de olie zacht.
  3. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  4. Kook de lasagnebladen in ruim water 4 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze voorzichtig door de groentesaus. Maak op smaak met peper.
  6. Laat de spinazie ontdooien en maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
  7. Warm de grill voor.
  8. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenvaste schaal.
  9. Leg er lasagnevellen op. Verdeel de spinazie erover.
  10. Dek af met vellen lasagne en schep de rest van de groente-makreelsaus erop. Leg de rest van de lasagne erop.
  11. Roer de geraspte kaas door de yoghurt en verdeel dit over bovenkant van de lasagne.
  12. Laat de lasagne onder de hete grill in ca. 10 minuten lichtbruin kleuren.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 671 kcal
Koolhydraten 53,2 gr
Vetten 32,3 gr
Vezels 9,3 gr
Eiwitten 36,8 gr
Verzadigd vet 8,4 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 13,6 gr
Meerv. onv. vet 7,7 gr
Cholesterol 68 mg
Suikers 13,8 gr
Zout 1,05 gr
Calcium 457,4 mg
Magnesium 211,3 mg
Fosfor 711,1 mg
Kalium 1699,1 mg
Ijzer 6,7 mg
Jodium 109,4 µg
Koper 0,6 mg
Zink 5,07 mg
Seleen 42 µg
Vitamine A 516,4 µg
Vitamine B1 0,55 mg
Vitamine B2 0,72 mg
Vitamine B3 13,7 mg
Vitamine B6 0,78 mg
Foliumzuur 241,2 µg
Vitamine B12 5,06 µg
Vitamine C 68,5 mg
Vitamine D 3,3 µg
Vitamine E 8,6 mg
Vitamine K1 592,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu