Fout
Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 bosuitjes
- 0.5 komkommer
- azijn
- peper
- 200 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 0.5 eetlepel sesamzaad
- 1 kleine varkenshaas
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 25 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken. Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
- Maak de peultjes schoon.
- Was de taugé in een zeef.
- Kook de peultjes in een paar minuten beetgaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
- Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
- Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
- Maak het op smaak met de sojasaus of ketjap.
- Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over. Geef de rijst en de komkommersalade erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 538 kcal |
Koolhydraten | 69,8 gr |
Vetten | 10,8 gr |
Vezels | 7,2 gr |
Eiwitten | 36,3 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,9 gr |
Meerv. onv. vet | 3,5 gr |
Cholesterol | 46,2 mg |
Suikers | 9 gr |
Zout | 0,88 gr |
Calcium | 142,8 mg |
Magnesium | 214,1 mg |
Fosfor | 616,8 mg |
Kalium | 1291,1 mg |
Ijzer | 4,7 mg |
Jodium | 8,8 µg |
Koper | 0,41 mg |
Zink | 4,59 mg |
Seleen | 22,7 µg |
Vitamine A | 34,2 µg |
Vitamine B1 | 1,54 mg |
Vitamine B2 | 0,37 mg |
Vitamine B3 | 15,1 mg |
Vitamine B6 | 0,969 mg |
Foliumzuur | 81,1 µg |
Vitamine B12 | 0,45 µg |
Vitamine C | 46,2 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 3,1 mg |
Vitamine K1 | 119,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.