Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1.5 kg tuinbonen
- 2 takjes munt
- 1 sjalot
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 6 aardappelen
- 150 gram kippendijfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- beetje (krul)andijvie of kropje little gem
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 25 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
- Was de munt en knip de blaadjes in reepjes.
- Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
- Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
- Meng de dressing, de munt en de helft van de sjalot door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Bak op het laatst de rest van de sjalot mee.
- Was de andijvie of sla en snijd het in smalle repen. Meng dit door de koude tuinbonen.
- Serveer de kip en de aardappelen bij de tuinbonensalade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 627 kcal |
Koolhydraten | 60,9 gr |
Vetten | 19 gr |
Vezels | 19,5 gr |
Eiwitten | 43,3 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,5 gr |
Meerv. onv. vet | 4,5 gr |
Cholesterol | 66,9 mg |
Suikers | 4,2 gr |
Zout | 0,18 gr |
Calcium | 95,8 mg |
Magnesium | 146,5 mg |
Fosfor | 565,1 mg |
Kalium | 2026,9 mg |
Ijzer | 4,5 mg |
Jodium | 26,2 µg |
Koper | 0,87 mg |
Zink | 3,54 mg |
Seleen | 15,9 µg |
Vitamine A | 111,1 µg |
Vitamine B1 | 0,62 mg |
Vitamine B2 | 0,51 mg |
Vitamine B3 | 12,2 mg |
Vitamine B6 | 1,1 mg |
Foliumzuur | 229,1 µg |
Vitamine B12 | 0,22 µg |
Vitamine C | 63,8 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 4,2 mg |
Vitamine K1 | 117,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.