Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel rozijnen
- 200 gram rettich (of ramanas of radijs)
- 0.5 appel met schil
- citroensap
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 138 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
- Schil de rettich en rasp de groente grof.
- Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
- Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
- Strooi er wat peper over.
- Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 112 kcal |
Koolhydraten | 13,7 gr |
Vetten | 4,1 gr |
Vezels | 1,8 gr |
Eiwitten | 3,7 gr |
Verzadigd vet | 0,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,5 gr |
Meerv. onv. vet | 1,6 gr |
Cholesterol | 0,6 mg |
Suikers | 11,2 gr |
Zout | 0,08 gr |
Calcium | 57,1 mg |
Magnesium | 28,4 mg |
Fosfor | 90,1 mg |
Kalium | 402,5 mg |
Ijzer | 2,6 mg |
Jodium | 4,1 µg |
Koper | 0,12 mg |
Zink | 0,62 mg |
Seleen | 0,8 µg |
Vitamine A | 4,2 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B2 | 0,08 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,112 mg |
Foliumzuur | 44,4 µg |
Vitamine B12 | 0,06 µg |
Vitamine C | 22,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,9 mg |
Vitamine K1 | 2,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.