Terug

Rettichsalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 200 gram rettich (of ramanas of radijs)
  • 0.5 appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 138 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  3. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  4. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  5. Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
  6. Strooi er wat peper over.
  7. Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 112 kcal
Koolhydraten 13,7 gr
Vetten 4,1 gr
Vezels 1,8 gr
Eiwitten 3,7 gr
Verzadigd vet 0,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,5 gr
Meerv. onv. vet 1,6 gr
Cholesterol 0,6 mg
Suikers 11,2 gr
Zout 0,08 gr
Calcium 57,1 mg
Magnesium 28,4 mg
Fosfor 90,1 mg
Kalium 402,5 mg
Ijzer 2,6 mg
Jodium 4,1 µg
Koper 0,12 mg
Zink 0,62 mg
Seleen 0,8 µg
Vitamine A 4,2 µg
Vitamine B1 0,12 mg
Vitamine B2 0,08 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,112 mg
Foliumzuur 44,4 µg
Vitamine B12 0,06 µg
Vitamine C 22,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,9 mg
Vitamine K1 2,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu