Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel olie
- 0.5 theelepel provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook
- peper, nootmuskaat
- 2 stukken of moten koolvis
- 500 gram aardappelen
- 200 gram worteltjes
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 150 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 195 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eibudget
Bereiding
- Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
- Bestrijk hiermee de vis en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast intrekken.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte.
- Warm de grill voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.
- Kook de worteltjes in een bodempje water ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de doperwtjes mee.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
- Geef de groente en de vis bij de aardappelpuree.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 512 kcal |
Koolhydraten | 60 gr |
Vetten | 9,2 gr |
Vezels | 10 gr |
Eiwitten | 42,2 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,4 gr |
Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
Cholesterol | 83,7 mg |
Suikers | 9,6 gr |
Zout | 0,48 gr |
Calcium | 186,3 mg |
Magnesium | 132,1 mg |
Fosfor | 559,8 mg |
Kalium | 1750,1 mg |
Ijzer | 3,4 mg |
Jodium | 205,6 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 2,62 mg |
Seleen | 56,9 µg |
Vitamine A | 895,2 µg |
Vitamine B1 | 0,73 mg |
Vitamine B2 | 0,53 mg |
Vitamine B3 | 8 mg |
Vitamine B6 | 1,029 mg |
Foliumzuur | 107,2 µg |
Vitamine B12 | 6,1 µg |
Vitamine C | 34,5 mg |
Vitamine D | 1,7 µg |
Vitamine E | 3,7 mg |
Vitamine K1 | 39,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.