Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 aubergines
- Italiaanse keukenkruiden
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 100 gram tofu
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- 50 gram walnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 48 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de aubergines schoon en snijd ze in blokjes. Bestrooi ze royaal met Italiaanse keukenkruiden.
- Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
- Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
- Fruit de ui en de knoflook in de margarine zacht. Schep de helft eruit en houd dit apart.
- Roerbak de tofu en de blokjes aubergine enkele minuten mee met de rest van het uienmengsel.
- Verwarm de tomatenblokjes mee. Maak het mengsel op smaak met een beetje peper.
- Hak de walnoten grof.
- Meng de walnoten en de achtergehouden ui door de gare rijst.
- Schep het auberginemengsel op de rijst.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 665 kcal |
Koolhydraten | 70,8 gr |
Vetten | 31,2 gr |
Vezels | 10,7 gr |
Eiwitten | 19,8 gr |
Verzadigd vet | 3,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,7 gr |
Meerv. onv. vet | 17,7 gr |
Cholesterol | 0,2 mg |
Suikers | 13,1 gr |
Zout | 0,13 gr |
Calcium | 188,6 mg |
Magnesium | 231,7 mg |
Fosfor | 490,8 mg |
Kalium | 1080,6 mg |
Ijzer | 5 mg |
Jodium | 10,1 µg |
Koper | 0,54 mg |
Zink | 2,54 mg |
Seleen | 12,6 µg |
Vitamine A | 128,9 µg |
Vitamine B1 | 0,52 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg |
Vitamine B3 | 6,9 mg |
Vitamine B6 | 0,56 mg |
Foliumzuur | 102,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 21,5 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 5,2 mg |
Vitamine K1 | 24,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.