Terug

Kip in sinaasappelsaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 sinaasappels
  • 1 ui
  • 0.5 rood pepertje
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 drumsticks
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 0.5 kaneelstokje
  • 0.5 kaneelstokje
  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 81 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd hem in parten. Pers de andere sinaasappel uit.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het stukje peper klein.
  4. Was de rozijnen.
  5. Neem het vel van de drumsticks en bestrooi het vlees met peper.
  6. Bak de kip in de margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
  7. Voeg de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, de peper, de rozijnen, het kaneelstokje en wat water toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
  8. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Geef de broccoli en de aardappelen bij de kip.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 507 kcal
Koolhydraten 50,1 gr
Vetten 14,1 gr
Vezels 11,9 gr
Eiwitten 38,6 gr
Verzadigd vet 3,3 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 4,1 gr
Meerv. onv. vet 4,8 gr
Cholesterol 87,6 mg
Suikers 11,3 gr
Zout 0,35 gr
Calcium 164,7 mg
Magnesium 122,6 mg
Fosfor 508,4 mg
Kalium 2127,3 mg
Ijzer 5,5 mg
Jodium 19 µg
Koper 0,41 mg
Zink 3,89 mg
Seleen 23,6 µg
Vitamine A 176,1 µg
Vitamine B1 0,4 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 13,6 mg
Vitamine B6 1,145 mg
Foliumzuur 216,8 µg
Vitamine B12 0,25 µg
Vitamine C 145,9 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 7,6 mg
Vitamine K1 316,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu