Fout

Ingrediënten
2 personen
- azijn
- 600 gram schorseneren
- 2 bosuitjes of stukje prei
- 450 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
- 25 gram walnoten
- 2 eieren
- 100 gram halfvolle dikke yoghurt
- tijm, peper
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 584 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Zet een kom met water en een lepel azijn klaar.
- Boen het zand van de schorseneren. Snijd de onder- en bovenkant eraf.
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in het water met azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 629 kcal |
Koolhydraten | 85,7 gr |
Vetten | 19,9 gr |
Vezels | 9,2 gr |
Eiwitten | 22,1 gr |
Verzadigd vet | 5,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
Meerv. onv. vet | 7,4 gr |
Cholesterol | 187,5 mg |
Suikers | 46,6 gr |
Zout | 0,56 gr |
Calcium | 473,9 mg |
Magnesium | 133,5 mg |
Fosfor | 547,5 mg |
Kalium | 2070,5 mg |
Ijzer | 7,2 mg |
Jodium | 38,2 µg |
Koper | 0,41 mg |
Zink | 3,75 mg |
Seleen | 12,9 µg |
Vitamine A | 139,4 µg |
Vitamine B1 | 0,37 mg |
Vitamine B2 | 0,44 mg |
Vitamine B3 | 3,9 mg |
Vitamine B6 | 0,868 mg |
Foliumzuur | 165,2 µg |
Vitamine B12 | 1,21 µg |
Vitamine C | 33,3 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 4,4 mg |
Vitamine K1 | 58,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.