Terug

Schorseneren-ovenschotel van Merle

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • azijn
  • 600 gram schorseneren
  • 2 bosuitjes of stukje prei
  • 450 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram halfvolle dikke yoghurt
  • tijm, peper
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 584 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Zet een kom met water en een lepel azijn klaar.
  2. Boen het zand van de schorseneren. Snijd de onder- en bovenkant eraf.
  3. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in het water met azijn tegen het verkleuren.
  4. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  5. Warm de oven voor op 180 °C.
  6. Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
  7. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
  8. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  9. Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
  10. Strooi de geraspte kaas erover.
  11. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 629 kcal
Koolhydraten 85,7 gr
Vetten 19,9 gr
Vezels 9,2 gr
Eiwitten 22,1 gr
Verzadigd vet 5,4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,7 gr
Meerv. onv. vet 7,4 gr
Cholesterol 187,5 mg
Suikers 46,6 gr
Zout 0,56 gr
Calcium 473,9 mg
Magnesium 133,5 mg
Fosfor 547,5 mg
Kalium 2070,5 mg
Ijzer 7,2 mg
Jodium 38,2 µg
Koper 0,41 mg
Zink 3,75 mg
Seleen 12,9 µg
Vitamine A 139,4 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,44 mg
Vitamine B3 3,9 mg
Vitamine B6 0,868 mg
Foliumzuur 165,2 µg
Vitamine B12 1,21 µg
Vitamine C 33,3 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 4,4 mg
Vitamine K1 58,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu