Terug

Kip piri piri

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 kippenbouten
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 91 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Rasp wat van de schil van de citroen en pers de halve citroen uit. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  2. Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper klein en doe het met het paprikapoeder bij de citroen.
  3. Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel. Laat dit 1-2 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
  4. Verwarm de olie en bak de kip hierin bruin. Voeg eventueel een paar lepels water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  7. Geef de rijst en de sperziebonen bij de kip.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 598 kcal
Koolhydraten 60,7 gr
Vetten 21,1 gr
Vezels 8,6 gr
Eiwitten 36,9 gr
Verzadigd vet 4,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 6 gr
Meerv. onv. vet 8,5 gr
Cholesterol 91 mg
Suikers 3,6 gr
Zout 0,33 gr
Calcium 133,7 mg
Magnesium 206,5 mg
Fosfor 521,2 mg
Kalium 1159,4 mg
Ijzer 3,9 mg
Jodium 17,2 µg
Koper 0,38 mg
Zink 3,16 mg
Seleen 31,2 µg
Vitamine A 66,3 µg
Vitamine B1 0,49 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 16 mg
Vitamine B6 0,894 mg
Foliumzuur 154,7 µg
Vitamine B12 0,26 µg
Vitamine C 13,9 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 6,9 mg
Vitamine K1 34,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu