Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.5 citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine Spaanse peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 kippenbouten
- 2 eetlepels olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 91 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Rasp wat van de schil van de citroen en pers de halve citroen uit. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper klein en doe het met het paprikapoeder bij de citroen.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel. Laat dit 1-2 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
- Verwarm de olie en bak de kip hierin bruin. Voeg eventueel een paar lepels water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Geef de rijst en de sperziebonen bij de kip.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 598 kcal |
Koolhydraten | 60,7 gr |
Vetten | 21,1 gr |
Vezels | 8,6 gr |
Eiwitten | 36,9 gr |
Verzadigd vet | 4,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6 gr |
Meerv. onv. vet | 8,5 gr |
Cholesterol | 91 mg |
Suikers | 3,6 gr |
Zout | 0,33 gr |
Calcium | 133,7 mg |
Magnesium | 206,5 mg |
Fosfor | 521,2 mg |
Kalium | 1159,4 mg |
Ijzer | 3,9 mg |
Jodium | 17,2 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 3,16 mg |
Seleen | 31,2 µg |
Vitamine A | 66,3 µg |
Vitamine B1 | 0,49 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 16 mg |
Vitamine B6 | 0,894 mg |
Foliumzuur | 154,7 µg |
Vitamine B12 | 0,26 µg |
Vitamine C | 13,9 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 6,9 mg |
Vitamine K1 | 34,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.