Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.5 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosuitje
- 75 ml halfvolle yoghurt
- peper
- 50 gram (veld)sla
- 1 winterwortel
- 1 paprika
- 1 (oude) bruine of volkoren boterham
- stukje ui
- 200 gram rundergehakt
- 4 volkorenbroodjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 31 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de komkommer en rasp de helft ervan boven een kom. Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Meng dit met de yoghurt door de geraspte komkommer en maak de saus op smaak met een beetje peper.
- Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
- Maak de wortel en de paprika schoon. Snijd de wortel, de paprika en de rest van de komkommer in blokjes of reepjes. Schep dit op de sla.
- Scheur de boterham in stukken en week het in 2 lepels water.
- Rasp het stukje ui en pers het overgebleven teentje knoflook erboven uit.
- Meng dit met het geweekte brood en wat peper door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Snijd de broodjes open en leg er de hamburger tussen. Geef de yoghurtdip en de salade erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 538 kcal |
Koolhydraten | 56,6 gr |
Vetten | 15,1 gr |
Vezels | 14,1 gr |
Eiwitten | 36,8 gr |
Verzadigd vet | 5,8 gr |
Trans vet | 0,4 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
Meerv. onv. vet | 1,7 gr |
Cholesterol | 46,6 mg |
Suikers | 12 gr |
Zout | 1,65 gr |
Calcium | 195,9 mg |
Magnesium | 132,7 mg |
Fosfor | 529,9 mg |
Kalium | 1508,1 mg |
Ijzer | 6,6 mg |
Jodium | 78,5 µg |
Koper | 0,44 mg |
Zink | 7,64 mg |
Seleen | 14,4 µg |
Vitamine A | 1104,6 µg |
Vitamine B1 | 0,27 mg |
Vitamine B2 | 0,4 mg |
Vitamine B3 | 6,9 mg |
Vitamine B6 | 0,799 mg |
Foliumzuur | 114,3 µg |
Vitamine B12 | 2,1 µg |
Vitamine C | 96 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 3,1 mg |
Vitamine K1 | 112,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.