Terug

Sinaasappel-kwarkpudding

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels (sinaasappel)jam zonder suiker
  • 200 gram magere kwark
  • olie
  • 1 sinaasappel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 396 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  2. Pers 1 sinaasappels uit. Verwarm de helft van het sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in het hete sap. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe. Roer het gelatine-sapmengsel en de jam door de kwark.
  3. Bestrijk een puddingvorm of kom dun met olie. Meng alles luchtig door elkaar en schep het mengsel in de vorm. Laat de pudding op een koele plaats opstijven.
  4. Snijd de andere sinaasappel in dunne plakken en halveer ze. Stort de pudding op een schaal en garneer met de plakken sinaasappel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 176 kcal
Koolhydraten 26,3 gr
Vetten 3,9 gr
Vezels 2,9 gr
Eiwitten 11,3 gr
Verzadigd vet 0,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,3 gr
Meerv. onv. vet 1,4 gr
Cholesterol
Suikers 14,6 gr
Zout 0,09 gr
Calcium 171,7 mg
Magnesium 27,3 mg
Fosfor 173,2 mg
Kalium 423,2 mg
Ijzer 0,2 mg
Jodium 29,8 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,81 mg
Seleen 4 µg
Vitamine A 12,2 µg
Vitamine B1 0,1 mg
Vitamine B2 0,18 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,11 mg
Foliumzuur 70,3 µg
Vitamine B12 0,7 µg
Vitamine C 69,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,4 mg
Vitamine K1 1,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu