Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 blaadjes gelatine
- 2 sinaasappels
- 2 eetlepels (sinaasappel)jam zonder suiker
- 200 gram magere kwark
- olie
- 1 sinaasappel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 396 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
- Pers 1 sinaasappels uit. Verwarm de helft van het sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in het hete sap. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe. Roer het gelatine-sapmengsel en de jam door de kwark.
- Bestrijk een puddingvorm of kom dun met olie. Meng alles luchtig door elkaar en schep het mengsel in de vorm. Laat de pudding op een koele plaats opstijven.
- Snijd de andere sinaasappel in dunne plakken en halveer ze. Stort de pudding op een schaal en garneer met de plakken sinaasappel.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 176 kcal |
Koolhydraten | 26,3 gr |
Vetten | 3,9 gr |
Vezels | 2,9 gr |
Eiwitten | 11,3 gr |
Verzadigd vet | 0,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,3 gr |
Meerv. onv. vet | 1,4 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 14,6 gr |
Zout | 0,09 gr |
Calcium | 171,7 mg |
Magnesium | 27,3 mg |
Fosfor | 173,2 mg |
Kalium | 423,2 mg |
Ijzer | 0,2 mg |
Jodium | 29,8 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,81 mg |
Seleen | 4 µg |
Vitamine A | 12,2 µg |
Vitamine B1 | 0,1 mg |
Vitamine B2 | 0,18 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,11 mg |
Foliumzuur | 70,3 µg |
Vitamine B12 | 0,7 µg |
Vitamine C | 69,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,4 mg |
Vitamine K1 | 1,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.