Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
- nootmuskaat, peper
- 1 pakje voorgekookte aardappelpartjes of schijfjes (ca. 450 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 82 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutvrij van glutenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
- Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat.
- Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de aardappelpartjes in de helft van de margarine goudgeel.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de rest van de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Schenk de eieren erbij en bak al roerend tot de eiermassa net is gestold.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Schep het roerei op de spinazie en geef de aardappeltjes erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 534 kcal |
Koolhydraten | 44 gr |
Vetten | 24,6 gr |
Vezels | 7,2 gr |
Eiwitten | 30,7 gr |
Verzadigd vet | 7,5 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 8 gr |
Meerv. onv. vet | 6,3 gr |
Cholesterol | 369 mg |
Suikers | 2,6 gr |
Zout | 0,96 gr |
Calcium | 535,4 mg |
Magnesium | 243,6 mg |
Fosfor | 661,7 mg |
Kalium | 1969,3 mg |
Ijzer | 8,9 mg |
Jodium | 50,9 µg |
Koper | 0,46 mg |
Zink | 6,19 mg |
Seleen | 20,2 µg |
Vitamine A | 1040,3 µg |
Vitamine B1 | 0,36 mg |
Vitamine B2 | 0,86 mg |
Vitamine B3 | 4,4 mg |
Vitamine B6 | 0,729 mg |
Foliumzuur | 413,3 µg |
Vitamine B12 | 1,85 µg |
Vitamine C | 37,2 mg |
Vitamine D | 1,9 µg |
Vitamine E | 13,9 mg |
Vitamine K1 | 1294,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.