Fout
Ingrediënten
4 personen
- 30 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- mespunt piment
- 0.5 theelepel kaneel
- 3 eetlepels gedroogde cranberries zonder suiker
- 1 kip (bijv. Kemper Landhoen, Volwaard, Label Rouge)
- 1 eetlepel olie
- 800 gram sperziebonen
- 600 gram krieltjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 26 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst in water volgens de gebruiksaanwijzing net gaar.
- Warm de oven voor op 160 °C.
- Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Meng de sjalot en de knoflook door de rijst.
- Voeg wat peper, het piment, de kaneel en de cranberries toe.
- Bestrooi de kip met peper en vul de kip met het rijstmengsel.
- Wrijf de kip in met de olie en leg hem in een ovenvaste schaal. Bedek de borst met een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
- Braad de kip 50 minuten.
- Neem het stuk aluminiumfolie weg en zet de oven op 200 °C.
- Laat de kip in nog 20 minuten verder gaar worden en bruin kleuren. Bedruip de kip eventueel een keer met het braadvocht.
- Neem de kip uit de oven, bedek hem met het stuk aluminiumfolie en laat de kip 15 minuten rusten.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Was de krieltjes en kook ze in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
- Snijd de kip in delen, geef er wat van de vulling, de sperziebonen en krieltjes bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 556 kcal |
Koolhydraten | 44,2 gr |
Vetten | 19,8 gr |
Vezels | 9,9 gr |
Eiwitten | 45,8 gr |
Verzadigd vet | 5,5 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,8 gr |
Meerv. onv. vet | 5,1 gr |
Cholesterol | 180 mg |
Suikers | 6,2 gr |
Zout | 0,48 gr |
Calcium | 140,9 mg |
Magnesium | 142,4 mg |
Fosfor | 527,2 mg |
Kalium | 1767,2 mg |
Ijzer | 4,5 mg |
Jodium | 26,4 µg |
Koper | 0,72 mg |
Zink | 5,26 mg |
Seleen | 27 µg |
Vitamine A | 109,4 µg |
Vitamine B1 | 0,37 mg |
Vitamine B2 | 0,4 mg |
Vitamine B3 | 14 mg |
Vitamine B6 | 1,476 mg |
Foliumzuur | 138,8 µg |
Vitamine B12 | 2 µg |
Vitamine C | 18,1 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 4 mg |
Vitamine K1 | 31,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.