Terug

Posteleinsalade met linzen en tomatendressing

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram postelein
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 eetlepels azijn
  • 6 takjes basilicum
  • peper
  • 1 blik linzen (ca. 250 gram uitlekgewicht)
  • 4 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 89 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Bak de paprika enkele minuten in de olie en laat dit afkoelen.
  3. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Pel het sjalotje en de knoflook.
  6. Was de basilicum.
  7. Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, de azijn, de paprikaolie en de basilicum tot een dressing. Maak op smaak met peper.
  8. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Meng de dressing en de groente erdoor.
  9. Geef er brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 461 kcal
Koolhydraten 55,1 gr
Vetten 13,5 gr
Vezels 18,1 gr
Eiwitten 20,5 gr
Verzadigd vet 2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 7,9 gr
Meerv. onv. vet 2,4 gr
Cholesterol 0,7 mg
Suikers 8 gr
Zout 1,19 gr
Calcium 255,5 mg
Magnesium 176,2 mg
Fosfor 402,9 mg
Kalium 1810,5 mg
Ijzer 9 mg
Jodium 47,8 µg
Koper 0,73 mg
Zink 2,81 mg
Seleen 13 µg
Vitamine A 317,3 µg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 3 mg
Vitamine B6 0,392 mg
Foliumzuur 255,5 µg
Vitamine B12
Vitamine C 105,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 3 mg
Vitamine K1 57,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu