Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.5 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram postelein
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1.5 eetlepels azijn
- 6 takjes basilicum
- peper
- 1 blik linzen (ca. 250 gram uitlekgewicht)
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 89 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Bak de paprika enkele minuten in de olie en laat dit afkoelen.
- Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Pel het sjalotje en de knoflook.
- Was de basilicum.
- Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, de azijn, de paprikaolie en de basilicum tot een dressing. Maak op smaak met peper.
- Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Meng de dressing en de groente erdoor.
- Geef er brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 461 kcal |
Koolhydraten | 55,1 gr |
Vetten | 13,5 gr |
Vezels | 18,1 gr |
Eiwitten | 20,5 gr |
Verzadigd vet | 2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7,9 gr |
Meerv. onv. vet | 2,4 gr |
Cholesterol | 0,7 mg |
Suikers | 8 gr |
Zout | 1,19 gr |
Calcium | 255,5 mg |
Magnesium | 176,2 mg |
Fosfor | 402,9 mg |
Kalium | 1810,5 mg |
Ijzer | 9 mg |
Jodium | 47,8 µg |
Koper | 0,73 mg |
Zink | 2,81 mg |
Seleen | 13 µg |
Vitamine A | 317,3 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 3 mg |
Vitamine B6 | 0,392 mg |
Foliumzuur | 255,5 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 105,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3 mg |
Vitamine K1 | 57,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.