Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 paksoi
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram kastanjechampignons
- 0.5 pepertje
- 100 gram taugé
- 200 gram bieflap
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 294 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
- Snijd het stukje peper klein.
- Was de taugé onder stromend water.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de peper en de gember snel bruin.
- Meng de ketjap erdoor.
- Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
- Roerbak de paksoi in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
- Meng de paksoi door het vlees en geef de rijst erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 569 kcal |
Koolhydraten | 69,9 gr |
Vetten | 15,2 gr |
Vezels | 6,5 gr |
Eiwitten | 35,1 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,5 gr |
Meerv. onv. vet | 5,2 gr |
Cholesterol | 37,6 mg |
Suikers | 11,9 gr |
Zout | 1,5 gr |
Calcium | 224,1 mg |
Magnesium | 183,1 mg |
Fosfor | 568,6 mg |
Kalium | 1699,3 mg |
Ijzer | 6,8 mg |
Jodium | 6,7 µg |
Koper | 0,66 mg |
Zink | 6,38 mg |
Seleen | 22,9 µg |
Vitamine A | 515,6 µg |
Vitamine B1 | 0,44 mg |
Vitamine B2 | 0,6 mg |
Vitamine B3 | 14,5 mg |
Vitamine B6 | 0,87 mg |
Foliumzuur | 150,6 µg |
Vitamine B12 | 1,89 µg |
Vitamine C | 60,3 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 4,8 mg |
Vitamine K1 | 74 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.