Fout
Ingrediënten
2 personen
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 flinke venkelknol
- 1 blikje tonijn, op water
- 5 zwarte olijven zonder pit
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 100 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie.
- Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort mee smoren.
- Voeg de rijst toe met ca. 350 ml water en breng dit aan de kook. Kook de rijst in 20 minuten, of volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de venkel schoon en snijd de groente in smalle parten.
- Bestrijk de parten venkel met wat olie en grill de groente in een grillpan in ca. 8 minuten gaar.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Roer de tonijn door de gare rijst en warm even door.
- Snijd de olijven klein en meng ze door de wat vochtige rijst. Geef de venkel erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 497 kcal |
Koolhydraten | 63,9 gr |
Vetten | 13,4 gr |
Vezels | 9,1 gr |
Eiwitten | 25,4 gr |
Verzadigd vet | 2,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | 30,6 mg |
Suikers | 8,2 gr |
Zout | 0,91 gr |
Calcium | 172 mg |
Magnesium | 160,2 mg |
Fosfor | 461,5 mg |
Kalium | 1395,9 mg |
Ijzer | 5,2 mg |
Jodium | 24,9 µg |
Koper | 0,28 mg |
Zink | 2,23 mg |
Seleen | 52,6 µg |
Vitamine A | 65,2 µg |
Vitamine B1 | 0,4 mg |
Vitamine B2 | 0,13 mg |
Vitamine B3 | 12,7 mg |
Vitamine B6 | 0,667 mg |
Foliumzuur | 110,8 µg |
Vitamine B12 | 2,21 µg |
Vitamine C | 22,8 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 5 mg |
Vitamine K1 | 19,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.