Terug

Zalm-preischotel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram prei
  • 200 gram zalmfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 0.5 citroen
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 99 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  3. Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  4. Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de zalm in de margarine gaar.
  6. Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree.
  9. Schep de aardappelpuree in een schaal met daarop de prei. Leg daarop de stukken zalm.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 509 kcal
Koolhydraten 46 gr
Vetten 21,8 gr
Vezels 8,3 gr
Eiwitten 28,2 gr
Verzadigd vet 4,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,8 gr
Meerv. onv. vet 7,2 gr
Cholesterol 83,2 mg
Suikers 5,9 gr
Zout 0,22 gr
Calcium 172,9 mg
Magnesium 95,1 mg
Fosfor 419,1 mg
Kalium 1758,8 mg
Ijzer 2,1 mg
Jodium 42 µg
Koper 0,33 mg
Zink 1,81 mg
Seleen 30,5 µg
Vitamine A 167,5 µg
Vitamine B1 0,34 mg
Vitamine B2 0,28 mg
Vitamine B3 10,2 mg
Vitamine B6 1,14 mg
Foliumzuur 128,6 µg
Vitamine B12 3,73 µg
Vitamine C 31,6 mg
Vitamine D 8,7 µg
Vitamine E 5,8 mg
Vitamine K1 19,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu